woensdag 9 juni 2021

Dag 29, Romantische Straße, naar Dinkelsbühl

De wandeling gaat verder van Schillingsfürst via Dombühl, Archshofen, Dorfgütingen, Bonlanden, Poppenweiler, Jungenhof, Feuchtwangen, Schopfloch en Lehengütingen naar Dinkelsbühl. Een wandeling van 29 kilometer met wat heuvels op de route maar geen steile beklimmingen.


Het was behoorlijk warm vandaag, en 29 kilometer is niet niks, dus ik heb hem weer verdiend!

De bestemming van vandaag, Dinkelsbühl, is nog zo'n uitzonderlijk goed bewaard gebleven laatmiddeleeuwse stadje. Daarom is ook deze stad uitgegroeid tot een belangrijk toeristenoord. De Romantische Straße verbindt deze toeristenoorden aan elkaar met wegverbindingen door het heuvelland.



Het is algemeen bekend dat Duitsers van grote auto's houden. Maar dit is toch echt de grootste auto die ik ooit heb gezien, de eigenaar ging de voorruit wassen en had een grote ladder nodig om erbij te komen. En als je hier de infrastructuur ervaart, snap je ook dat een dikke Mercedes hier best handig is, maar ook veilig.


Typisch Beiers landschap


En ja, ook hier in Beieren is de auto het populairste vervoermiddel. Je ziet niemand fietsen of lopen, behalve een verdwaalde fietstoerist. Zo zijn er grote stukken Romantische Strasse waar simpelweg geen fiets- of wandelpaden zijn, je deelt de weg met al het verkeer, dus dat is opletten geblazen om te zorgen dat je niet omver gereden wordt, romantiek is daarbij ver te zoeken.




Vier fietsroutes en de Romantische Straße, het is één en dezelfde weg!

Vandaag liep ik langs de bovenloop van de rivier de Wörnitz, die sterk meandert en daardoor langzaam door een moerassige omgeving stroomt, een ideale plek voor parende kikkers. Het gekwaak van kikkers was oorverdovend en daar kwamen deze vogels vervolgens op af. Op de foto kun je twaalf ooievaars tellen, maar in mijn gezichtsveld telde ik er meer dan vijftig.



Geen opmerkingen: